chevronfacebookinstagramlinkedinlogo-kleur minusnotification-closeplussearch-glass twitter

“Samen Onder Één Dak”

Projectgegevens

Projectnaam:
“Samen Onder Één Dak”

Plaats:
Emmen

Opdrachtgever:
– Harwig Installatietechniek

In februari 2024 zijn wij gestart met het nieuwe project “Samen onder één dak”, oftewel SOED! Dit gebouw zal huisvesting bieden aan verschillende onderwijsinstellingen. Tot aan de bouwvak zijn we in opdracht van Harwig Installatietechniek hier aan het werk geweest.

Wij hebben hier het kanaal-, isolatie- en plaatwerk verzorgd. De verblijfruimtes zijn aangesloten op variabel volumeregelaars, die sluiten wanneer er niemand aanwezig is. Na het inschakelen van de aanwezigheidstoets past de regelaar zich aan op basis van CO2-niveaus. Dit systeem werkt dus op basis van de bezetting in een ruimte, waardoor ook nog eens energie wordt bespaard.

Het uitgangspunt bij dit project was per ruimte vraaggestuurde ventilatie op basis van CO2 en temperatuur. Dit geldt vooral voor groepsruimten en grote verblijfsruimten in de school, niet voor kantoren. We hanteren hierbij de normen van het Programma van Eisen (PvE) voor Frisse Scholen klasse B, waarbij de CO2-concentratie tijdens gebruikstijd maximaal 950 ppm mag zijn. Om te verwarmen en koelen worden VRF-kanaalunits geleverd en geïnstalleerd door onze opdrachtgever.

Voor dit project moesten ook certificaten worden aangeleverd voor de luchtdichtheid van de luchtkanalen. Hiervoor is een luchtdichtheidsmeting uitgevoerd in het bijzijn van TÜV en alles was in orde!

east Terug naar het overzicht