chevronfacebookinstagramlinkedinlogo-kleur minusnotification-closeplussearch-glass twitter

Luchtbehandeling

Schone lucht. Iedere dag, continu.

In een gezond binnenklimaat voelen mensen zich fitter en leveren ze betere prestaties. Daarom bieden wij verschillende en praktische opties voor luchtbehandeling.

Luchtbehandeling, waarom?

Gezonde leef- en werkomgeving begint met frisse lucht, door voldoende en goede ventilatie. Een aangename temperatuur is natuurlijk ook belangrijk. Daarom behandelen we de lucht.

Hoe? We verwarmen, ventileren of conditioneren lucht. Met onze klimaatsystemen regelen we de hoeveelheid lucht, de precieze temperatuur en de luchtvochtigheid. Hiermee garanderen we een constante luchtkwaliteit.

De juiste luchtbehandelingskast

Luchtbehandeling begint bij de keuze van de juiste luchtbehandelingskast. Met de installatie zuigen we via de ventilatoren en filters de buitenlucht naar binnen de kanalen in. We conditioneren de lucht door het bijvoorbeeld te verwarmen, koelen of ontvochtigen. Via de luchtkanalen in het gebouw wordt de lucht verspreid en om overdruk in de ruimtes te voorkomen, zuigen we de lucht ook weer af naar buiten.

Echt schoon door luchtzuivering

Goed ventileren is één, maar dat betekent nog niet dat het binnenklimaat echt schoon is. Daarom zuiveren we de lucht van schimmels, bacteriën, virussen, pollen, slechte micro-organismen en fijnstof. De soort omgeving bepaalt sterk hoe en waar we de lucht moeten behandelen. Een clean room in een ziekenhuis vraagt nu eenmaal een andere classificatie aan filters dan een autoshowroom.

Reinigingsproces

Via de inspectieluiken zetten we mobiele robots in die de kanalen inspecteren. Deze bevatten nog geen borstels. Na deze inspectie ontvangt de klant een inspectie CD rom waarop de vervuiling of problemen zichtbaar zijn. Indien nodig reinigen we de kanalen of vervangen we luchttechnische componenten. Bij het reinigen bevestigen we borstels op de robots en maken we de kanalen schoon.