chevronfacebookinstagramlinkedinlogo-kleur minusnotification-closeplussearch-glass twitter

We maken een luchttechnisch ontwerp op basis van de hoeveelheid lucht die per ruimte nodig is

Wij optimaliseren het ontwerp
We maken een luchttechnisch ontwerp op basis van de hoeveelheid lucht die per ruimte nodig is.  Dit halen we uit de ruimtestaat of bestekstekening. Daarna engineeren wij de optimale indeling van het luchtkanalensyssteem. Door luchtberekeningen en geluidsberekeningen kunnen we het ontwerp technisch optimaliseren.

Technische knooppunten inzichtelijk
Dit doen we door dimensioneren. Hierbij bepalen we de optimale grootte van de kanalen en kunnen we onderdelen zoals roosters, brandkleppen en kanaalwerk positioneren. Ook berekenen we de optimale afstand ten opzichte van de andere disciplines zoals water, riolering, elektra en kabelgoten. Tot slot maken we technische knooppunten inzichtelijk, waardoor vooraf al conflicten in het ontwerp in beeld komen.

Calculatiefase

In de calculatiefase berekenen we welke geluidsvermogens en drukverliezen er zijn. En ook hoe hoog bijvoorbeeld de bouwkolom moet worden en selecteren we alvast luchtbehandelingskasten. Dat heeft als voordeel dat je al in een heel vroeg stadium weet waar je rekening mee kunt houden. Dat reduceert faalkosten en versnelt het bouwproces.


Ontwerp

De lijnen van een gebouw geven soms extra uitdagingen mee voor de installaties. Met onze oplossingsgerichtheid en ervaring zijn we altijd op zoek naar de beste oplossing en leveren we maatwerk. We hebben hierbij aandacht voor de techniek als uitstraling.