chevronfacebookinstagramlinkedinlogo-kleur minusnotification-closeplussearch-glass twitter

Verbetering van luchtkwaliteit in aluminiumgieterij!

Projectgegevens

Projectnaam:
Verbetering van luchtkwaliteit in aluminiumgieterij

Plaats:
Emmen

Opdrachtgever:
– Resideo

In Emmen staat sinds 1964 de fabriek waar aluminium behuizingen worden geproduceerd in de eigen Gieterij en machinaal worden bewerkt. De halffabrikaten, bestemd voor centrale verwarmingssystemen, worden verder samengesteld in andere Europese Resideo fabrieken en vinden hun weg naar de diverse ketelfabrikanten in Europa en daarbuiten.

Wij werken aan een gezonder binnenklimaat in een aluminiumgieterij door de luchttechnische installaties bij drie machines te verbeteren. Hoewel de huidige installaties aan de normen voldoen en de Arbo-keuring succesvol hebben doorstaan, zijn er mogelijkheden voor verbetering.

Voor dit project hebben wij niet alleen nieuwe luchtkanalen geïnstalleerd, maar ook een speciaal olievangfilter gemaakt en geleverd, omdat de damp die bij deze machines vrijkomt olie bevat. Daarnaast zijn er een ventilatorbox en een warmtewisselaar geïnstalleerd.

De eerste machine is inmiddels gereed en wordt momenteel getest om te controleren of alles naar wens werkt. Met nog twee machines te gaan, verwachten wij dit project na de bouwvak af te ronden!

east Terug naar het overzicht