chevronfacebookinstagramlinkedinlogo-kleur minusnotification-closeplussearch-glass twitter

“We ontzonrgen aannemers en installateurs.”

Janssen Klimaattechniek denkt actief mee met u om in bouwkosten te besparen.  Vaak kunnen we veel besparen door een systeemkeuze of letterlijk in de hoogte van de bouwkolom. De luchtbehandelingssystemen nemen namelijk relatief meer ruimte in dan andere disciplines zoals elektra, waterleidingen en sprinklerinstallaties.  Daarom is het heel nuttig om in een zo vroeg mogelijk stadium te kijken naar de beste systeemkeuze en indeling van de luchtdiscipline.

Clashes voorkomen

Met onze software geven wij advies over welke luchtbehandelingssystemen u het beste kan gebruiken die voldoen aan het bestek, met een zo laag mogelijke bouwkolom. Door het gebruik van de software voorkomen we “clashes” vóóraf en niet tijdens de uitvoering, als de werkdruk het hoogst is.

Goede inschatting van kosten tijdens aanbesteding

Software

Met onze software zetten we het totale klimaatsysteem in een 3D tekening op. Zo optimaliseren we de ruimte die we nodig hebben, vooral boven het verlaagde plafond. Ook tonen we scenario’s : met 1 druk op de knop wijzigen we de luchtkanalen van rond naar rechthoekig, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Mocht het nodig zijn, richten we de kanalen anders in.

Deze kennis is al in het aanbestedingstraject beschikbaar. Dit kan cruciaal zijn in het binnenhalen van het project. Door onze transparante aanpak heeft u dus ten alle tijden grip op de kostprijs. Op die manier “engineeren” wij aan de voorzijde mee.

Besparen

Besparen met luchttechniek

Een schoolgebouw van 1200 m2 heeft 3.2 miljoen als geschatte bouwkosten. De luchtdiscipline zou € 350.000,- gaan kosten. In onze software berekenden we dat we de bouwkolom met 60 cm konden verlagen door de luchtkanalen anders in te richten. De direct besparing in bouwkosten was € 435.000,- De benodigde klimaat installatie werd wel € 65.000,- duurder. We bespaarden dus direct € 370.000,- ofwel 11,5%!