chevronfacebookinstagramlinkedinlogo-kleur minusnotification-closeplussearch-glass twitter

Architecten en Adviseurs

“Een realistische inschatting van de kosten”

Janssen Klimaattechniek adviseert u al in de VO- en de DO- fase van uw project over de realistische richtprijs voor het klimaatsysteem. Hoe wij dat doen? Met onze software zijn wij in staat om een ontwerp te maken van het luchtbehandelingssysteem. Dit zetten we direct om in een dubbellijnige 3D tekening met alle benodigde luchtberekeningen.

Nauwkeurig bestek

Ons ontwerp bevat alle benodigde luchtberekeningen en een advies over welke onderdelen moeten worden ingekocht. Hiermee krijgt u als architect of technisch adviseur een hele nauwkeurige specificatie van de soort luchtbehandelingskasten, roosters, naverwarmers, kleppen en koelers die nodig zijn. En dus een hele reële richtprijs van het klimaatsysteem. Zo hoeft u tijdens de aanbesteding geen handmatige berekeningen of inschattingen meer te maken en heeft u toch een heel nauwkeurig bestek.

Ook helpen we met de juiste invulling van de bestek teksten en/of plan van eisen.  Door onze ruime projectervaring herkennen wij de problematiek snel en bieden we daar een passende oplossing voor. Ook rekent onze software diverse scenario’s door. Zo kunt u als architect of technisch adviseur uw klant ook diverse opties geven.

Besparen met luchttechniek

Een schoolgebouw van 1200 m2 heeft 3.2 miljoen als geschatte bouwkosten. De luchtdiscipline zou € 350.000,-   gaan kosten. We berekenden dat we de bouwkolom met 60 cm konden verlagen door de luchtkanalen anders in te richten. De direct besparing in bouwkosten was € 435.000,-  De benodigde klimaat installatie werd wel € 65.000,- duurder.  We genereerden dus direct een besparing van € 370.000,-. Dat is een besparing van bijna 11.5%!