chevronfacebookinstagramlinkedinlogo-kleur minusnotification-closeplussearch-glass twitter

Aardappelproducent HZPC Metslawier

Projectgegevens

Projectnaam:
Aardappelproducent HZPC

Plaats:
Metslawier

Opdrachtgever:
– Sikma Installatie BV
– Van der Weerd Installatietechniek

Soort:
Nieuwbouw en renovatie

Bij het research & development-kantoor en laboratorium van aardappelproducent HZPC in Metslawier, hebben wij de volledige luchtbehandelingsinstallatie voor onze rekening genomen.

In verschillende fases is een van oorsprong oude boerderij aangepakt. Er is een stuk verbouwd en een stuk bijgebouwd. Het kantoor zit in de oude boerderij en het laboratorium is nieuw gebouwd.

In het laboratorium zijn verschillende zuur- en desinfectie kasten te vinden. Het was daarom belangrijk dat er naast een luchttoevoer, ook een goede -afvoer is zodat de ruimtes niet vacuüm getrokken worden. Wat er aan lucht in gaat, moet er ook weer uit. We hebben daarom zes dakventilatoren geplaatst om de zuurkasten af te zuigen en één dakventilator om de desinfectie kast af te zuigen. Verder zijn er twee dakventilatoren geplaatst voor de puntafzuiging en twee boxventilatoren (één keer toevoer, één keer retour). Er zijn twee technische ruimtes, één inpandig op de eerste verdieping en één in de dakopbouw.

 

De verschillende fases bestond uit: Fase één nieuwbouw, fase twee renovatie en fase drie ook nieuwbouw.

Fase één en twee hebben we in opdracht gedaan van Sikma Installatie BV en fase drie in opdracht van Van der Weerd Installatietechniek. Een mooie samenwerking met deze partijen en met isolatiebedrijf Iso Bakker uit Ten Boer!

east Terug naar het overzicht