chevronfacebookinstagramlinkedinlogo-kleur minusnotification-closeplussearch-glass twitter

British School of Amsterdam

Projectgegevens

Projectnaam:
The British School of Amsterdam

Plaats:
Amsterdam

Opdrachtgever:
Schulte & Lestraden

Marktsegment:
Renovatie/nieuwbouw

The British School of Amsterdam heeft zijn intrek genomen in het gebouw gelegen aan de Haverstraat 6 in Amsterdam. Het monumentale pand, wat in het verleden dienstdeed als strafgevangenis, is volledig gerestaureerd en er is een deel nieuwbouw bijgekomen. In opdracht van Schulte & Lestraden hebben wij in dit pand het luchtkanaalwerk mogen verzorgen.

 

Een opmerkelijk project; dit pand beschikt namelijk over 12 technische ruimtes met daarin één of meerdere luchtbehandelingskasten. Deze luchtbehandelingskasten zijn door de installateur Schulte & Lestraden geleverd en geplaatst. Doordat het om een bestaand (en oud) pand ging, hebben wij na ontvangst van de tekeningen met het luchtkanaalwerk van de installateur, alle technische ruimtes ingemeten voordat de kanalen in productie gingen. Overigens is voor dit gehele project het meeste (rechthoekige) kanaalwerk ter plaatse ingemeten.

Naast rond en rechthoekig kanaalwerk, uitgevoerd in gegalvaniseerd staal, hebben wij ook PIR-kanaalwerk toegepast. Dit PIR-kanaalwerk is geplaatst op de krappe zolder van dit gebouw. Daarnaast hebben we kanaalwerk in het zicht, tussen de houten spanten van de voormalige eetzaal, afgewerkt in een RAL-kleur.

east Terug naar het overzicht