chevronfacebookinstagramlinkedinlogo-kleur minusnotification-closeplussearch-glass twitter

Willemsparkschool Amsterdam

Projectgegevens

Projectnaam:
Willemsparkschool

Plaats:
Amsterdam

Opdrachtgever:
Schulte & Lestraden

Marktsegment:
Verbouw. Toepassen luchtbehandeling in bestaand gebouw.

In opdracht van Schulte & Lestraden hebben wij tijdens de verbouwing van de Willemsparkschool in Amsterdam de luchtbehandeling verzorgd. Dit gebouw werd in de zomer van 2020 toegevoegd aan de monumentenlijst. En de uitdaging zat hem in de zonnepanelenconstructie op het dak.

 

Het inmeten zorgde bij dit project voor een uitdaging, omdat het kanaalwerk onder de zonnepanelenconstructie moest blijven. Gelukkig hebben wij de expertise in huis om ook voor deze uitdaging een oplossing op maat te bedenken! Het resultaat was een ontwerp waarbij de reguliere kanalen werden aangepast naar plattere kanalen.

Na het inmeten kon het ronde en rechthoekige gegalvaniseerde kanaalwerk geproduceerd worden, de luchtbehandelingskasten heeft de opdrachtgever Schulte & Lestraden geleverd.

In het gebouw hebben wij voornamelijk toevoerkanaalwerk geplaatst. In de klaslokalen wordt lucht ingeblazen middels geperforeerd kanaalwerk. De retour wordt afgezogen op basis van overstroom. Dit stroomt van het klaslokaal naar het atrium en boven in het atrium hebben wij wandroosters geplaatst waar de lucht doorheen wordt afgezogen.

east Terug naar het overzicht