chevronfacebookinstagramlinkedinlogo-kleur minusnotification-closeplussearch-glass twitter

We gebruiken het Building Information Model (BIM) om de processen te stroomlijnen.

Minder fouten, coördinatie en risico’s

Wij werken volgens de BIM methodiek. Dit is een databasemodel in 3D waarin partijen als architecten, constructeurs, installateurs en aannemers integraal samenwerken. Alle partijen kunnen hun kennis en informatie kwijt in het model en daarmee voorkomen we dubbel werk. Vanuit de opgevoerde 3D bestekstekening van de aannemer kan Janssen Klimaattechniek bijvoorbeeld de berekeningen maken voor de luchttechniek. Dit werkt uiterst efficient.

Uiterste precisie in offertecalculatie

Met BIM lezen we de 3D bestekstekening van de opdrachtgever direct in onze software in. Daardoor calculeren we onze aanbieding voor het luchtbehandelingssysteem uiterst precies. We werken met pakketten zoals Revit, Stabicad, Nordined en CAD map. Soms maken we ook nog een opname ter plaatse. Daarna kunnen we de tekeningen omzetten en direct onze leveranciers aansturen.

Visuele impressie
Werken met 3D-modellen heeft als bijkomend voordeel dat we visualiseren wat we bouwen. Dit kan uiterst technisch (elk boutje, moertje), maar ook met mooie visuele impressies van het beoogde eindresultaat. Een 3D-model geeft direct inzage of de installatie ook echt past.

Voordelen van BIM

  • Als het ontwerp verandert kunnen we direct de gevolgen zien
  • We minimaliseren kostbare fouten tijdens de uitvoering
  • Nauwkeurige kostenramingen voor de bouw en de exploitatie
  • Direct aansturen productieproces